DE BESTE FOTOSHOOTLOCATIES IN DEN HAAG

De 5 mooiste plekjes in Clingendael

Verschillende tuinen, een overdaad aan bloemen en een statig landhuis dat niet zou misstaan in een aflevering van Bridgerton: bij Landgoed Clingendael kan je je hart ophalen aan fotoshootmogelijkheden. Bij het kiezen van een shootlocatie let ik er altijd op dat het er rustig is en dat er genoeg variatie is om veel verschillende foto's te nemen. Landgoed Clingendael tikt voor mij al die boxjes en meer. Ik kan er keer op keer terugkomen met koppels en weer heel ander beeld schieten. Nieuwsgierig naar wat voor foto's je hier krijgt? Dit is mijn lijst met de zes mooiste plekjes in Clingendael om jouw foto's te nemen.

 1. De Spaanse Trappen

We beginnen met een knaller van een fotogenieke plek: de Spaanse Trappen! Ik hou van het hoogteverschil waar je mee kan spelen op deze locatie, want daardoor krijg je meteen interessantere foto's. Dit is ook meteen zo'n plekje dat het hele jaar door goed te gebruiken is voor fotoshoots. Zomer, herfst, winter, lente, altijd raak.

 2. De Boomgaard

Van Spanje reizen door we naar Italië en wel binnen vijf minuten wandelen. Deze plek met Toscaanse vibes ontdek je alleen als je een beetje nieuwsgierig ingesteld bent, want je moet ervoor achter muurtjes en schuren duiken. Dit plekje is ook het hele jaar door een prachtige locatie voor jullie foto's. Schattige witte bloemetjes alleen gegarandeerd in de zomer.

 3. De rhododendrons

Keukenhof kan wel inpakken, want de rhododendrons van Landgoed Clingendael zijn minstens zo spectaculair als de tulpen. Ontelbaar veel zijn het er en in alle kleuren van de regenboog! Let er wel op dat ze maar een paar maanden per jaar in bloei staan, dus voorkom teleurstelling en zoek van te voren op wanneer deze periode is. Wat in elk geval geen teleurstelling zal zijn, is dat er altijd genoeg ruimte is om foto's te nemen zonder andere bezoekers erop, vooral als je je fotoshoot in de ochtend plant. Kom jij voor deze bloemenpracht vroeg je bed uit? Ik zou het wel weten.

4. Het grasveld voor het landhuis

Als je op de foto wilt op een strak gazonnetje moet je mij niet bellen. Ik ga wel graag mee als je wilt rondrennen op wilde ongemaaide velden. Natuurlijk wordt het gras bij Landgoed Clingendael goed onderhouden, maar vaak wordt er toch even een veldje overgeslagen en dan krijg je dus dit soort vrolijke taferelen. Hier waan ik me dan weer in Frankrijk (alleen bij Landgoed Clingendael kan je klaarblijkelijk heel Europa door tijdens je fotoshoot). En als het gazon dan toch gemillimeterd is door een ijverige tuinman, dan maken we het gewoon leuk door een dansje te doen. Elk probleem heeft een oplossing.

5. Het bos

En als al deze verschillende sferen nog niet genoeg waren, heeft Clingendael nog een laatste verrassing voor je in petto: er zit een prachtig bos aan vast! Dit is een hele natuurlijke groene setting voor jullie foto's. Pas wel op voor overenthousiaste loslopende honden in dit gebied. Dit is de laatste halte van de fotoshoot, dus mochten er onverhoopt toch een vriendelijke viervoeter met modderpoten op je mooie rok stempelen is dat geen ramp.

Wil jij ook zo'n leuke shoot?

Hi, ik ben Niyi! Ik fotografeer koppels en bruiloften. Wil jij ook zo'n leuke shoot bij Landgoed Clingendael? Of heb je een andere mooie plek op het oog? Neem dan snel contact met mij op!

Trouwfotograaf Niyi uit Den Haag
Vorige
Vorige

3 redenen waarom een fotograaf nooit jouw foto's zou moeten delen zonder jouw toestemming