Unieke trouwlocatie in Den Haag:

Greens in the Park

Zoek je een trouwlocatie in Den Haag? En mag het iets specialer zijn? Misschien lijkt een mooie moderne kas je wel wat? Dan is Greens in the Park een aanrader. De naam verraadt het al: op dit plekje in het Westbroekpark word je omringd door het groen. Dit verborgen pareltje is een esthetische én culinaire oase in Den Haag. Greens doet zo’n 3 tot 4 bruiloften per week, maar is niet uitsluitend een trouwlocatie. De kas is in de eerste plaats een biologisch restaurant, in combinatie met een zorgmoestuin. Over speciaal gesproken!

Zelf leerde ik Greens in the Park kennen in de zomer van 2022, toen ik er de bruiloft van C & R fotografeerde. Sindsdien keer ik er regelmatig terug. Niet alleen voor de prachtige omgeving – waar ik soms een middag kom werken als ik een change of scenery nodig heb – maar ook voor het heerlijke eten. Het water loopt me weer in de mond als ik eraan denk. (Ja, vegetariërs, zoals ik, komen er prima aan hun trekken.)

Benieuwd naar dit concept? Lees verder en ontdek of Greens in the Park iets voor jou is. Als trouwlocatie in Den Haag of om zomaar eens te bezoeken.

De kas maakt deel uit van deze trouwlocatie

De kas van Greens in the Park in Den Haag bij schemerlicht

Een kas op je trouwlocatie? Dat creëert een wauw-effect. En Greens in the Park stelt op dat vlak zeker niet teleur. De kas komt misschien wel het meest tot zijn recht wanneer de zon zich zachtjes laat zakken onder de horizon. Je vindt het glazen gebouw in het noorden van Den Haag, midden in de groene omgeving van het Westbroekpark. Tussen al die natuur kun je ook veel dieren spotten. Er komen geregeld ganzen, katten en zelfs vossen langs. Nog een bonus: Greens ligt op een steenworp van Scheveningen, ideaal als je trouwfoto’s op het strand wilt.

Gedekte tafels onder de stretchtent van Greens in the Park in Den Haag

Greens is op z’n best in de zomer, want het feestje (letterlijk en figuurlijk) speelt zich vooral buiten af. Bij een bruiloft trouw je niet in de kas, maar voor je diner wordt wel een grote stretchtent naast de kas gezet. Wil je je voorbereiden op regenweer? Dan kun je er een extra tent huren. Tussen mei en september is Greens dus het populairst als trouwlocatie in Den Haag. Dan verwelkomen ze tot 100 gasten. Toch graag een winterbruiloft? Binnen kun je tot 65 gasten uitnodigen.

(Bijna) alles voor je bruiloft onder 1 dak

Trouwceremonie onder de grote boom bij Greens in the Park in Den Haag

Trouwvergunning

Met een trouwvergunning heeft Greens in the Park zo goed als alles in huis voor een fantastische bruiloft in Den Haag. Een ceremonie buiten in de natuur? Check. Receptie naast een mooie kas? Check. Een diner om van te watertanden? Dubbelcheck.

Trouwfoto in het rosarium van het Westbroekpark in Den Haag

Fotoshootlocatie om de hoek

Je hoeft je ook niet ver te verplaatsen voor trouwfoto’s. Het rosarium van het Westbroekpark ligt om de hoek. Daar kun je bij golden hour echt pareltjes fotograferen (al zeg ik het zelf).

De oldtimer van Greens in the Park in Den Haag
Silent disco bij Greens in the Park in Den Haag

Oldtimer te leen

Een leuk extraatje (zeker als je graag een oldtimer op je bruiloft wilt): Greens heeft een opgeknapte rode kever die je kunt lenen. Zei daar iemand aankomen in stijl?

Silent disco

Wat wel een (aanzienlijk) dingetje is: Greens in the Park heeft geen feestvergunning.  Om de buurtbewoners van geluidsoverlast te sparen, wordt er geen muziek gedraaid. Silent disco kan wel. Iedereen krijgt een koptelefoon en hoort dezelfde muziek, maar voor de buitenwereld blijft het stil. Een charmante optie als je het niet te laat wilt maken: de trouwvergunning van Greens laat feesten tot 23:00 uur toe. Wil je er nog geen eind aan breien? Een tramrit van amper 5 minuten en je staat al op het strand van Scheveningen.

Duurzame keuken

Nog even terugkomen op het eten (wat toch de rode draad van dit artikel blijkt). Wil je een voorproefje van wat de keuken te bieden heeft? Dan kun je het uitproberen in het restaurant van Greens in the Park, dat van dinsdag tot en met zondag open is van 9:00 tot 18:00 uur. Ook op de dag van je bruiloft, tenzij je de kas afhuurt voor jouw gasten.

Twee gedresseerde borden uit de keuken van Greens in the Park

Wat je voorgeschoteld krijgt bij Greens? Creatieve gerechten van chef Ayk, die aan de slag gaat met biologische producten. Want Greens heeft ook zijn eigen moestuin: de leidraad voor het menu, maar Ayk houdt voor een bruiloft zeker rekening met jouw wensen. De Franse patissier zorgt dan weer voor overheerlijke taarten.

Aardbeientaart door de patissier van Greens in the Park

Het hele jaar door valt er wel iets te oogsten. Van aardperen in de winter tot zomerse bloemetjes voor een fleurige toets op je bord. De rest van het seizoensgebonden menu wordt aangevuld door lokale groenteboeren uit Den Haag en Delft. Een mooi pluspunt als je duurzaamheid belangrijk vindt – zoals C & J (C koos ook voor een vintage trouwjurk om die reden).

Een hart voor natuur én mens

Kers op de taart: ook op sociaal vlak engageert Greens in the Park zich als werkverschaffingsproject. Een deel van de opbrengsten uit het restaurant Greens financiert de tuinen van Greens. De tuin kan niet bestaan zonder het restaurant en vice versa. Zowel de tuin met vaste planten en bloemen als de moestuin wordt beheerd door een professionele tuinder van Stichting Mens en Tuin. Verder zijn het mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die de tuin onderhouden, zoals ex-verslaafden of mensen met een burn-out. Bij Greens kunnen ze het iets rustiger aan doen dan in de “normale” maatschappij en weer op adem komen.

Chef Ayk van Greens in the Park presenteert zijn gerechten

Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens de bruiloft van C&J en op een gesprek met Ayk van de Stadt. Sinds een half jaar na de opening van Greens in the Park op 1 juni 2018, is hij er chef-kok. Het maatschappelijke concept, de moestuin, het culinaire potentieel… Hij voelt zich als een vis in het water. In de open keuken heeft hij veel contact met mensen en op een bruiloft komt hij de gerechten zelf presenteren. Hij besteedt ook aandacht aan dieren: voor een bruiloft waar 15(!) honden te gast waren, stak hij een speciaal feestmenu voor hen in elkaar.

Trouwfotograaf Niyi uit Den Haag

Word ik jullie trouwfotograaf?

Hi, ik ben Niyi! En ik schrijf deze blog. Ik fotografeer met heel veel plezier stellen en bruiloften in Den Haag en omstreken. Misschien ben ik wel de fotograaf voor jullie! Neem vrijblijvend contact op:

Vorige
Vorige

6 voor- en nadelen van een vintage trouwjurk

Volgende
Volgende

Trouwen bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam