6x De mooiste trouwlocaties van Den Haag

Den Haag is zo’n gevarieerde stad! Je hebt het strand, veel groen, pittoreske grachten én een bruisende binnenstad. Veel opties voor een fotogenieke bruiloft dus! Als Haagse trouwfotograaf zie ik veel mooie trouwlocaties voorbijkomen. Dit zijn zes plekken die er voor mij uitspringen in Den Haag plus veel foto’s om jullie te inspireren. Wie weet zit de ideale plek voor jullie bruiloft er wel tussen!

1. Greens in the Park

Greens in the Park is een echte zomerlocatie. Midden in het Westduinpark met een prachtige moderne kas als stralend middelpunt. Ideaal voor koppels die buiten willen trouwen in het groen, maar wel graag in de randstad willen blijven. De chef kookt mee met het seizoen met groenten uit de eigen moestuin, dus extra interessant voor bruidsparen die het eten op hun bruiloft belangrijk vinden. Bovendien mag je de leuke rode kever gewoon lenen om mee door de stad te rijden voor je shoot. Als leuke bonus ben je vanaf Greens ook nog eens razendsnel bij Scheveningen, mocht je de trouwdag willen afsluiten met een feest in je favoriete strandtent (Indigo anyone?).

2. Haags Hoog

We blijven in hetzelfde thema: nog een trouwlocatie met een kas, maar dan met een prachtig uitzicht over Den Haag! Haags Hoog zit namelijk in een industriële kas bovenop een - de naam zegt het al - heel hoog gebouw. Omdat je in de kas trouwt, komt er super veel daglicht binnen (je fotograaf doet een vreugdedansje). Slecht weer? Geen probleem. Je bruiloft valt niet in het water, terwijl je wel kan meegenieten van het dramatische weer door de grote ramen aan alle kanten. Je hebt het gevoel dat je buiten bent, zonder dat daadwerkelijk te zijn. Gelukkig kan de kas ook verwarmd worden, dus zelfs op de koudste winterdag zit je hier goed. De stijl van de locatie is industrieel met veel groen, dus deze is vooral geschikt voor stellen van wie het allemaal wel wat moderner mag.

3. Het Nutshuis

10 jaar lang ben ik hier voorbij gelopen zonder door te hebben wat er allemaal achter de bakstenen muren van het Nutshuis te vinden is. Wat een verborgen parel! Het hoofdgebouw is een oude bank uit de 19e eeuw, compleet met statige kamers, een theatrale houten trap én achter een dikke verstevigde deur die recht uit een film lijkt te komen zit een heuse bankkluis die inmiddels is omgebouwd tot bioscoop. De historische architectuur is vervlochten met moderne elementen die op de een of andere manier toch in harmonie zijn met elkaar (hier moet een hele goede architect op gezeten hebben).

En dan nog het allermooiste: de binnentuin! Een moderne groene oase met bloemen, waterpartijen en een kleine kas. Zelfs de parkeergarage waar je op uitkijkt is bedekt door groen en daarom een verrassend leuk element in de achtergrond.

Voordelen: er is ruimte voor veel gasten; klaarmaken, ceremonie, receptie, diner en feest - alles kan onder één dak; en als het regent is er nothing on the hand, want er is genoeg ruimte binnen. Als leuke bijkomstigheid kunnen jullie een wandeling maken door de stad voor jullie trouwportretten voor die extra Haagse touch op jullie fotocollectie. En last but not least: nog weinig mensen hebben Het Nutshuis ontdekt als trouwlocatie, dus jullie zijn de hordes voor en hebben een unieke trouwervaring.

4. Het Buitenmuseum

Deze locatie is perfect voor koppels die klein trouwen (max. 30 gasten) en iets typisch Nederlands willen met een beetje geschiedenis. Het Buitenmuseum bevindt zich in drie statige grachtenpanden aan de Bierkade, naast speciaalbiercafé de Paas. De Haagse schilder Paulus Potter heeft hier gewoond en zijn beroemde werk de Stier geschilderd (te zien in de permanente collectie van het Mauritshuis). Wat misschien wel een doorslaggevende factor kan zijn is de prachtige binnentuin waar bij mooi weer de ceremonie en receptie gehouden kunnen worden (wel met nepgras, maar bon). Maar let op: bij slecht weer vindt de ceremonie binnen plaats en er hangt een giga replica van zijn werk in een van de zalen. Het is goed om er even over na te denken of je wel in the cow room wilt trouwen, zoals een van mijn bruiden de trouwzaal noemde. De chef kookt trouwens heerlijk Italiaans eten, ook niet onbelangrijk! Ook deze plek is nog niet zo bekend als trouwlocatie, dus jullie zouden trendsetters zijn!

5. Het Spaansche Hof

Dit stadspaleis is echt een unieke trouwlocatie waarbij alles ook nog eens onder 1 dak kan. Het voelt klassiek aan met een moderne touch; er is genoeg ruimte voor een bruiloft met veel gasten; en er is een prachtige grote binnentuin met statige trappen. Binnen is er genoeg ruimte om de fotoshoot en groepsfoto’s te doen, dus geen paniek als het regent. Verder kun je zo even de stad in wandelen met je fotograaf om ook dat vleugje Den Haag even mee te pakken tijdens de trouwportretten. De locatie zelf denkt ook graag mee met de tijdlijn, wat een hoop nadenkwerk scheelt. De catering wordt wederom binnen de locatie geregeld. Mijn enige puntje van kritiek zou zijn dat de moderne plastic stoelen niet passen in de klassieke setting, maar als jullie gasten erop zitten valt dat waarschijnlijk niet zo op (;

6. Het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt

Dit is dé locatie voor stellen die gewoon even naar het gemeentehuis willen zonder al te veel poespas, maar daar toch iets speciaals van willen maken. Je kunt in een uurtje trouwen op dit prachtige historische stadhuis van Den Haag. Vanbuiten heb je niet gelijk door hoe bijzonder het vanbinnen is. Bij binnenkomst is de gang al bijzonder: een en al licht en het heeft iets weg van een balzaal (al gebied eerlijkheid mij te zeggen dat de grote vlekken in het tapijt wel eens gereinigd mogen worden). De gasten wachten in een prachtige stijlzaal op de ceremonie, terwijl het bruidspaar wacht in een andere mooie kamer. De wachtkamers bieden ook meteen de kans om snel wat mooie portretten te schieten. De trouwzaal is rood en vrij donker, maar wel heel klassiek. Na de ceremonie kunnen de groepsfoto’s genomen worden in de ridderzaal achterin of bij mooi weer buiten op de trappen van de entrée. Na afloop kunnen jullie met jullie gasten borrelen en eten bij jullie favoriete restaurant in Den Haag.  Of natuurlijk even een shoot doen in de prachtige binnenstad.

Word ik jullie trouwfotograaf?

Hi, ik ben Niyi! En ik schrijf deze blog. Ik fotografeer met heel veel plezier stellen en bruiloften in Den Haag en omstreken. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

Weet je al genoeg en ben je enthousiast? Stuur me dan snel een bericht!

Trouwfotograaf Niyi met haar hond Nynke
Volgende
Volgende

Groepsfoto’s op jullie bruiloft: 3 essentiële tips