Zó zorg je voor een fotogenieke getting ready ochtend op je trouwdag: Tips van een trouwfotograaf

Jullie trouwdag begint al vóór de ceremonie, namelijk met het klaarmaken. Als fotograaf is dit een van mijn favoriete onderdelen van de dag om vast te leggen. De magie van de voorbereiding, de emoties van familie en vrienden die erbij zijn en de spanning in de aanloop naar de bruiloft zelf maken dit hele bijzondere en dierbare foto’s. Ik geef mijn bruidsparen altijd drie tips mee om de foto’s zo speciaal mogelijk te maken. En nu geef ik ze weg aan jullie plus een bonus tip. You’re welcome (;

  1. Een fotogenieke entourage

Het is fijn om op de ochtend van je bruiloft een paar dierbare mensen om je heen te hebben. Zij kunnen je helpen in de praktische zin, maar ook gewoon gezelschap houden terwijl je kriebels krijgt van de zenuwen (het is ook niet niks, dat trouwen). En terwijl zij daar zijn, komen ze ook alvast op de foto, dus het is belangrijk dat ze daar klaar voor zijn. Ze hoeven niet allemaal matchende kamerjassen te dragen (al geeft dat wel een heel gaaf effect natuurlijk), maar het is wel belangrijk dat ze niet in een pyjama rondlopen waarvoor ze zich schamen terwijl jij in de chique haar en make-up zit.

Als het moment is aangebroken dat jij je gaat aankleden, is het handig als zij al in hun bruiloftoutfits gekleed zijn. Het ziet er namelijk heel gek uit als iemand in een spijkerbroek de duizend knoopjes op de rug van een prachtige trouwjurk aan het sluiten is. Jij ziet er op je best uit, dus om het plaatje compleet te maken is het fijn als zij er ook tip top uitzien.

2. Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat de ruimte waarin je je gaat klaarmaken super mega ontzettend opgeruimd is. Opgeruimder dan opgeruimd. De camera ziet echt álles. De plastic drinkfles van je zus, de blauwe AH boodschappentas waar de bedankjes in zitten en de stapel kleding van je vrienden die zich net hebben omgekleed. Vraag aan je aanwezige vrienden en familie of ze alle spullen waar ze klaar mee zijn meteen willen opruimen. Het in een kant van de kamer leggen is vaak niet de beste oplossing, omdat het dan alsnog in de achtergrond van foto’s te zien is. Het is waarschijnlijk het beste om alles in een andere kamer te leggen die niet op de foto komt. Hoe minder spullen er in beeld komen, hoe professioneler de foto’s eruit zullen zien en hoe blijer jullie uiteindelijk zullen zijn.

3.  Let op dierbare details

Draag je de witte trouwschoenen van je moeder? Gebruik je de manchetknopen die je opa ook droeg toen hij trouwde? Hebben jullie bijzondere uitnodigingen die jullie graag op de foto willen? Laat dit weten aan jullie fotograaf en leg de bijzondere spullen alvast bij elkaar. De fotograaf hoeft dan niet zelf te zoeken, maar kan meteen aan de slag en verliest zo weinig tijd. Andere voorbeelden van wat mensen klaarleggen: sieraden, bloemwerk, schoenen, de trouwringen en brieven aan elkaar.

4. Hardcore mode: boek een vette locatie

Er is natuurlijk niets mis mee om je thuis klaar te maken, of misschien wel in je ouderlijk huis. Dit zijn dierbare plekken die het verdienen om gefotografeerd te worden, ongeacht hoe fancy ze zijn.

Hoe dan ook, misschien wil je iets meer. Het kan heel gaaf zijn om een bijzondere hotelkamer te boeken. Er zijn genoeg boutique hotels met ruime kamers die een interessant décor kunnen bieden voor je getting ready foto’s. Er is een groot voordeel: je hebt geen stress met opruimen en schoonmaken vooraf, want dat is al voor je gedaan. Het kan soms wel lastig zijn om een hotelkamer netjes te houden, omdat je daar vaak met een hele hoop spul binnenkomt. In dat geval is het goed om een hoekje uit het zicht te kiezen om alles op te bergen, zodat het er alsnog niet uitziet alsof er een bom is ontploft op de foto.

Twijfel je over hoe en waar je je het beste kunt klaarmaken? Overleg met je fotograaf! Die wil natuurlijk alles zo mooi mogelijk vastleggen en denkt daarom graag mee!

Het team dat heeft meegewerkt aan deze bruiloft:
Fotograaf: @niyi_photography - www.niyi.nl
Wedding planner: @ggweddingsandevents - www.ggweddings.nl
Getting ready locatie: @thecollector_thehague - www.thecollectorhotel.com
Trouwlocatie en catering: @buitenmuseum - www.buitenmuseum.info
Haar en make-up artiest: @ladycher.makeup
Bloemen: @bloemenservicenederland - www.bloemenservicenederland.nl
Taart: @kellyscakery_ - www.kellyscakery.nl

Hi, ik ben Niyi! En ik schrijf deze blog. Ik fotografeer met heel veel plezier stellen en bruiloften in Den Haag en omstreken. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

Weet je al genoeg en ben je enthousiast? Stuur me dan snel een bericht!

Word ik jullie trouwfotograaf?

Fotograaf Niyi photography zit op de grond met een camera in haar hand naast haar hond Nynke.
Vorige
Vorige

Wat moet ik aan voor mijn fotoshoot? Tips van een fotograaf

Volgende
Volgende

6 voor- en nadelen van een vintage trouwjurk